2yumurta
2 çay bardağı un
2 çaybardağı yoğurt veya süt
1,5 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
1-2yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurtalarin beyaz ve sarisinı ayiralim.beyazi ayri bir kapta köpürene kadar cirpalim. sarilarida ayri bir kapta şekerle birlikte cirpalim.şeker eridiginde yogurt veya süt ne koyacaksak, katalim cirpalim, kakaoyu katalim cirpalim,unu ekleyelim cırpalim kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyelim, kivama bağlayalim.yumurta aklariyla buluşturalim :) sönmesin dikkat ederek yavaş yavaş karıştıralim.(yani hamur katiysa yogurt, siviysa un koyarak ayarlayalim) daha sonra kaliplara birer yemek kaşığı koyarak yayvan bir tencereye yerleştirelim.tencereye kaynar su koyarak, kaliplarin yarisina kadar yeterli ocagi yakalim.3 dak.bu sekilde üstü açik olarak kaynasin
Daha sonra tencerenin kapağına bir havlu sararak kapatalim.ve 3-4 dak daha orta ateşte kaynatalim. Ve daha sonra kisalim bu şekildede 3 dak kadar kaynatalim (yalniz dikkat edin tenceredeki su miktari bitmesin azalirsa kaynar su eklenebilir ama pişme süresi uzayabilir) ve en son kapak açılır ve 1-2 dak bu şekilde ve ocak orta ayarda, su kaynamaya devam edilir.ince uçlu bir bıçak veya kürdan (ki ben hiç denemedim kürdani biçak herzaman sağlam sonuç verir)ile içini çektiğini kontrolden sonra tamamdır.icagi kapatip kaliplari tencereden cikartip sogumaya birakalim.
Not: fincanda desekde kuçuk silikon kaliplar çok kullanışlı ve kesin sonuç veriyor.yinede kalibiniz yoksa nescafe fincanini yağlayarak ayni tarifi uygulayabilirsiniz.bu ölçülerle 12 tane çıkiyor eğer tam uyguladı iseniz ölçuyü bitmiş hali pardon pişmiş budur.
Afiyet




Çok harika görünüyor
YanıtlaSil