15 Nisan 2014 Salı

yemekler

Somon tavada nasıl yapılır
Malzemeler:
Somon (doğal olarak:)
Tuz
Mısır unu
Sıvıyağ
(Ben hepsini göz kararı yaptım bir tutam ondan, bir çimdik bundan gibi.)
Yapılışı:
Somonlari temizledikten veya temizlettikten sonra(ben balıkçıma temizlettim:) iyice yıkayalım. Uzerine tuz serpip harmanlayalım. Ve bir kenara alalım. Tavaya ( teflon veya seramik ve kalın tabanlı iyi olur) biraz yağ koyup ocağa alalım.yağ ısınırken somonumuza birazda mısır unu serperek iki yüzüne  de, yağa koyalım pişmeye bırakalım.(tavanın kapağını kapatarak ve kısık ateşte balığın kurumadan hem yumuşak hemde lezzetli olarak pişmesini sağlayabiliriz).piştiğinde hemen tavadan kalkar zaten bir spatulayla çevirelim.arka yüzünüde pişmeye bırakalım tahminen 5-8 dakika yeterli pişmesi için ve sonuç bu↓↓↓


Afiyet olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder